Skip to main content

Mi az a portál?

Magának a portálnak a fogalmát nem könnyű megmondani. Olyan széles körben használják, hogy sok embernek teljesen mást jelent.

Portál, mint tartalomkezelő rendszer

Az utóbbi években nagyon népszerűek lettek a tartalomkezelő rendszerek (Content Management System, CMS). Ezek a weben megjelenő tartalmakat magán a weben keresztül teszik szerkeszthetővé. Egyik előnyük, hogy a szerkesztőknek nem kell speciális tudással rendelkezniük, hogy a weboldalakat szerkesszék. A weblap olvasóit is be lehet vonni a weblap szerkesztésébe, így kevesebb munkával több információt tartalmazó, tehát értékesebb website hozható létre.

Portál, mint üzleti alkalmazás

Szintén az utóbbi években kaptak nagy lendületet az úgynevezett ügyfélkapcsolat kezelő szoftverek (Customer Relationship Management, CRM). Ezek feladata az ügyfelekkel, partnerekkel való elektronikus kapcsolattartás (B2B, B2C) megvalósítása. Ezek a rendszerek is tekinthetők portáloknak, főleg ha a szó eredeti jelentését nézzük (bejárat).

Portál, mint integrált rendszer

Az SB Portal Engine fejlesztésekor az a cél vezérelt bennünket, hogy egy olyan szoftvert hozzunk létre, mely lehetővé teszi egy vállalat számára, hogy portálján a lehető legkevesebb munka ráfordításával a lehető legszélesebb körű információkat jeleníthesse meg ügyfelei számára, valamint a lehető legtöbb információt szerezze be tőlük.

Ennek a megoldása az elérhető legmagasabb szintű integrációt követeli meg a vállalaton belüli információs áramlásba. az SB Portal Engine speciális biztonsági megoldásainak köszönhetően lehetővé teszi, hogy más információs rendszerekhez kapcsolva, azok pontosan definiált adatait a portálon on-line elérhetővé tegye. Segítségével weboldalunk nem csak rendeléseket vehet fel az ügyfelektől, de lehetővé teszi számukra, hogy nyomon kövessék az áruk kiszállítását, számlázását, vagy lekérdezzék folyószámlaegyenlegüket. A lehetőségek szinte korlátlanok. Természetesen extra adminisztráció nélkül, a vállalat belső rendszerével szorosan együttműködve szolgáltatja ezeket az adatokat.

Az SB Portal Engine nem csupán CRM, vagy CMS rendszer, hanem egy VALÓDI PORTÁL rendszer, mely tényleg kaput nyit az Interneten a meglévő, valamint a leendő ügyfelek számára.